13 Noiembrie 2017Sursa: Biroul de presă

Sancțiuni contravenționale aplicate în acest sfârșit de săptămână

              Polițiștii rutieri sătmăreni au depistat în acest sfârșit de săptămână, în trafic, pe arterele rutiere din județ, 8 șoferi care conduceau cu viteză excesivă. Conducătorii auto au fost sancționați contravențional fiecare cu amendă cuprinsă între 1305 și 2900 lei, totodată fiindu-le suspendate permisele de conducere pentru 90 de zile.

 

În contextul activităților de prevenire și combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere desfășurate de polițiștii sătmăreni în cadrul activităților zilnice sau a acțiunilor punctuale, au fost aplicate în total,  în perioada 10 – 12 noiembrie a.c., peste 180 de sancțiuni contravenționale cu o valoare a acestora ce depășește 45 000 de lei.

 

Pe lângă permisele de conducere suspendate pentru depășirea limitei legale de viteză, au mai fost reținute  în vederea suspendării încă 3 permise de conducere, pentru alte abateri, cum ar fi neacordare de prioritate sau depășiri neregulamentare.

 

Astfel, în perioada 10 - 12 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe arterele rutiere din județ, 8 conducători auto, cu vârste cuprinse între 26 și 60 de ani,  în timp ce se deplasau cu viteze cuprinse între 113 de km/h - 125 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă admisă de 50 km/h, fiind filmate și înregistrate de aparatul radar. În toate cauzele s-au reținut permisele de conducere.

 

Măsura reținerii permisului de conducere au luat-o polițiștii și în cazul nerespectării indicatorului rutier de cedează trecerea în sensul giratoriu, de către doi șoferi, de 33, respectiv 66 de ani, din municipiul Satu Mare.

Galerie foto