12 Februarie 2018Sursa: Biroul de presă

Infracțiuni rutiere constatate de polițiștii Serviciului Rutier în acest week-end, în timpul unor acțiuni preventive desfășurate

             Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în acest sfârșit de săptămână, 9 – 11 februarie a.c., acțiuni cu scopul de a preveni accidentele de circulație, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ.

În urma activităților desfășurate aceștia au constatat două infracțiuni la regimul circulației și au aplicat peste 120 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 57 900 de lei.

Totodată, au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 36 de permise de conducere, din care 33 de permise de conducere au fost reținute pentru depășirea limitei maxime admisă de viteză cu peste 50 km/h, iar 3 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare.

Pe parcursul acestei perioade polițiștii rutieri au filmat și înregistrat cu aparatul radar 33 de conducători auto cu vârste cuprinse între 24 de ani și 53 de ani, care circulau cu viteze de la 101 km/h până la 158 km/h.

  •  

Astfel, la data de 10 februarie a.c., au depistat un bărbat, de 28 de ani, din județul Buzău, care se afla la volanul unui autoturism pe raza localității Turulung având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat.

  •  

Tot la data de 11 februarie a.c., polițiștii rutieri au identificat un conducător auto, de 33 de ani, din municipiul Satu Mare, care conducea un autoturism în localitatea Decebal având o concentrație alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.