06 Octombrie 2022Sursa: Biroul de presă

Buletin de presă din data de 06.10.2022

Femeie cercetată pentru violare de domiciliu și lovirea sau alte violențe    

La data de 5 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Carei au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că, pe raza localității Căuaș, ar fi izbucnit un scandal între două persoane.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul unor neînțelegeri, o femeie de 24 de ani, aflându-se la domiciliul său, ar fi fost lovită de mai multe ori, cu mâna, în zona feței, de către o altă femeie, de 23 de ani, care ar fi pătruns fără drept în curtea acesteia.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și violare de domiciliu.

  •  

Furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Conducătorul auto, reținut de polițiștii sătmăreni

 

La data de 5 octombrie a.c., în jurul orelor 14.00, polițiștii din cadrul Poliției Oraș Ardud au fost sesizați verbal de către un bărbat de 70 de ani, domiciliat în Satu Mare, despre faptul că o persoană i-ar fi sustras autoturismul proprietate personală din incinta gospodăriei sale, situată pe un teren extravilan, între localitățile Ardud și Mădăras.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea infracțiunii, respectiv un bărbat de 44 de ani, din Satu Mare, care avea dreptul de a conduce anulat.

De asemenea, autoturismul a fost identificat pe raza localității Mădăras, fiind abandonat la marginea părții carosabile.

Față de bărbatul de 44 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

  •          

Siguranța cetățenilor,prioritatea polițiștilor sătmăreni

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în data de 5 octombrie a.c., activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, fiind prezenți pe întreaga rază a județului, ocazie cu care au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 100 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 42 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 14 conducători auto, dintre care 4 au fost depistați de aparatura radar nerespectând regimul legal de viteză, iar 7 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare.

 

Compartimentul de Relații Publice