05 Octombrie 2022Sursa: Biroul de presă

Buletin de presă din data de 05.10.2022

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare de către polițiști

La data de 4 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au  soluționat un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de către Judecătoria Satu Mare, privind o femeie, de 32 de ani, din comuna Socond.

Femeia a fost condamnată la 2 ani și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt.

Aceasta a fost depusă în Penitenciarul Satu Mare.                                                  

  •  

Bărbați cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis

La data de 4 octombrie a.c., în jurul orelor 09.30, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug au efectuat semnale de oprire unui conducător auto, pe raza comunei Terebești.

Polițiștii au identificat la volanul autoturismului un bărbat, de 39 de ani, domiciliat în aceeași localitate, care nu a putut prezenta permisul de conducere.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La aceeași dată, în jurul orelor 12.30, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au identificat pe Drumul Județean 193 D, între localitățile Hrip și Rușeni, un bărbat de 40 de ani, din comuna Păulești, care se afla la volanul unui autoturism și care, în urma verificărilor, nu poseda permis de conducere de nicio categorie.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

În seara aceleiași zile, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Satu Mare, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control a traficului rutier, pe raza municipiului, au identificat un autoturism, la volanul căruia se afla un tânăr de 18 ani, din Satu Mare.

Polițiștii rutieri au procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale poliției, constatând faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

  •          

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în data de 4 octombrie a.c., activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, fiind prezenți pe întreaga rază a județului, ocazie cu care au aplicat peste 120 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 120 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 28 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 5 conducători auto, dintre care 4 au fost depistați de aparatura radar nerespectând regimul legal de viteză și au reținut, totodată, 3 certificate de înmatriculare.

 

Compartimentul de Relații Publice