Proiectul ,,Dependența de vară” a fost inițiat de către Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității o dată cu începerea vacanței de vară, fiind axat pe prioritatea națională: prevenirea victimizării minorilor și a delincvenței juvenile.

Principalii beneficiari ai proiectului sunt copiii din ciclul primar și gimnazial, beneficiari ai serviciilor oferite de către Centrul Multifuncțional ,,Alter Ego” Satu Mare, instituție subordonată Direcției de Asistență Socială Satu Mare. Ca parteneri în demersurile de implementare a proiectului menționăm Centrul Antidrog Satu Mare și școala de dans REGAL DANCE CLUB Satu Mare.

Principalul deziderat al proiectului se axează pe informarea și sensibilizarea copiilor cu privirea la măsurile ce trebuie adoptate pentru a fi în siguranță acasă, pe stradă, la locurile de joacă, în comunitate, dar și în mediul online, precum și pe identificarea celor mai optime și potrivite alternative de petrecere a timpului liber , pe perioada vacanței de vară, pornindu-se de la premisa că majoritatea copiilor în această perioadă rămân singuri acasă.

Cu aportul polițiștilor din structura prevenire, poliție rutieră, ordine publică, dar și a partenerilor implicați, specialiști în diferite domenii, s-au organizat activități informativ –preventive, activități de socializare, activități de recreere , dans, într-un mediu nonformal, în aer liber, locația cea mai potrivită fiind Grădina Romei din municipiul Satu Mare.

Fişiere ataşate